top of page
max5046

Testenine z Ratatuille omako


Testenine fuži z ratatuille omako

Sestavine (za 4):

  • Sestavine: 2 žlici olivnega olja

  • 1 srednje velika čebula, drobno sesekljana

  • 2 stroka česna, sesekljana

  • 1 srednje velika bučka, narezana na kocke

  • 1 srednje velik jajčevec, narezan na kocke

  • 1 rdeča paprika, narezana na kocke

  • 1 rumena paprika, narezana na kocke

  • 1 pločevinka (400 g) na kocke narezanega paradižnika

  • 1 žlica paradižnikove paste

  • 1 žlička sladke paprike Gregorski v prahu

  • 1 žlička posušenega origana

  • 1 žlička posušene bazilike (ali pest svežih bazilikinih listov, nasekljanih)

  • Sol in poper po okusu

  • 1/2 čajne žličke sladkorja (po želji, za uravnavanje kislosti)

  • Kuhane testenine po izbiri (špageti, penne, fusilli itd.)



Navodila:

  1. Operite in narežite zelenjavo: Bučke, jajčevce in papriko operite in narežite na majhne koščke.

  2. Aromatične sestavine: V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in jo kuhajte, dokler ni prosojna, približno 3 minute. Vmešajte sesekljan česen in kuhajte še 30 sekund.

  3. Zelenjava: V ponev dodajte narezane bučke, jajčevce in papriko. Med občasnim mešanjem pražite 5-7 minut, dokler se zelenjava ne zmehča.

  4. Dodajte paradižnik in arome: Vmešajte na kocke narezan paradižnik in paradižnikovo pasto. Dodajte sladko papriko v prahu, posušen origano, posušeno baziliko, sol in poper. Dobro premešajte.

  5. Kuhajte: Zmanjšajte temperaturo na nizko in omako ob občasnem mešanju kuhajte 10-15 minut, da se zelenjava zmehča in okusi dobro povežejo. Poskusite in prilagodite začimbe ter po potrebi dodajte ščepec sladkorja.

  6. Kombinacija s testeninami: Kuhane testenine vmešajte v omako, da se enakomerno obložijo. Če je treba omako nekoliko razredčiti, dodajte malo vode od kuhanih testenin. Izbira testenin je čisto po vaši želji. Mi smo se tokrat odločili, da to slastno omako postrežemo s fuži.


  7. Postrežemo: Postrežemo vroče, po želji okrašeno s svežo baziliko, naribanim parmezanom, posuto rdečo papriko,...



Dober tek! :)



Paprika Gregorski v vrečkici in v dozirnikih za testenie

11 views0 comments

Yorumlar


bottom of page