top of page

Recept za maslo z Gregorski papriko: popestrite piknike in narezke z začimbnim maslom

max5046

Narezek s paprika maslom
Narezek z Gregorski paprika maslom in domačim kruhom z drožmi

Recept za maslo s papriko Gregorski.


Sestavine:

250g nesoljenega masla pri sobni temperaturi

1 1/2 čajne žličke sladke paprike Gregorski

1/2 čajne žličke pekoče paprike Gregorski (po želji)

1/2 čajne žličke česna v prahu (Lahko dodate tudi pečen česen, ki ga dobro premešajte v enakomerno pasto)

1/4 čajne žličke čebule v prahu

1/4 čajne žličke soli (prilagodite okusu)

Ščepec črnega popra


Navodila:

Vmes zmehčajte maslo: Vzemite nesoljeno maslo iz hladilnika in ga pustite na sobni temperaturi, dokler se ne zmehča. To običajno traja od 30 minut do ene ure, odvisno od sobne temperature.



maslo z začimbami
Dobro premešajte vse začime z zmehčanim maslom.


Sestavine združite: V skledo dodajte zmehčano maslo, sladko papriko, česen v prahu ali pečen česen, čebulo v prahu, sol in črni poper.


Dobro premešajte: Z lopatko ali ročnim mešalnikom temeljito premešajte vse sestavine. Prepričajte se, da so začimbe enakomerno porazdeljene po maslu.

Prilagodite začimbe: Poizkusite maslo in po potrebi prilagodite začimbe. Po želji dodajte več soli ali paprike.



Maslo s papriko
Oblikujte maslo po želji in servirajte s soljo.


Oblikujte maslo: Maslo lahko oblikujete v kepo s pomočjo dveh žlic, plastične folije ali pergamentnega papirja ali pa ga preprosto prenesete v servirni krožnik. Če ga oblikujete v poleno, ga tesno zavijte v plastično folijo in konce zavijte, da se zaprejo. V hladilniku počakajte, da se strdi.


Postrezite ali shranite: Ko je maslo oblikovano in ohlajeno, je pripravljeno za uporabo. Namažite ga na toast, raztopite na zelenjavi ali mesu na žaru ali ga uporabite za dodajanje okusa jedem iz testenin. Če imate ostanke, jih v nepredušno zaprti posodi v hladilniku hranite do enega tedna.


Uživajte v domačem maslu iz paprike!




narezek s paprika maslom in pršutom
Maslo s papriko se krasno poda z domačim kruhom in rezino pršuta.

 
 
 

ความคิดเห็น


bottom of page