
Mesne kroglice:
1 jedilna žlica olivnega olja
1 srednje velika rdeča čebula
500 g puranjega mletega mesa
100 g panko drobtin
50 g parmezana
1 srednje veliko jajce
1 žlica mlete sladke paprike Gregorski
1 čajna žlička mlete pekoče paprike Gregorski (po želji)
1 čajna žlička soli
½ čajne žličke popra
1 strok česna
1 jedilna žlica olivnega olja

Priprava:
Čebulo in česen čim bolj drobno nasekljajte. V ponvi na segretem olivnem olju popražite čebulo, dokler se ne zmehča in postekleni. Odstavite in pustite, da se ohladi.
V večji posodi zmešajte mleto meso, drobtine, nariban parmezan, 2 jajci, sol, poper, popraženo čebulo, mleto papriko, na drobno nasekljan česen in pregnetite, dokler ne dobite enotne mase, iz katere lahko oblikujete kroglice. Pazite, da so kroglice enake velikosti.
Na večji ponvi segrejte olivno olje in na hitro popražite mesne kroglice, da se rjavo zapečejo iz vseh strani, približno 5-7 minut in nato jih date v pečico na 180 stopinj za približno pol urce.
Zraven lahko pripravite pire krompir in paradižnikovo omako, testenine s smetanovo omako, lahko pa jih enostavno dodate v tortilijo z veliko zelenjave po vašem okusu. Še en nasvet: nekaj dobro ohlajenih kroglic, lahko shranite v zmrzovalniku za hitro in lažjo pripravo kosila, ko ne boste imeli energije za pripravo jedi od začetka. Dober tek!
Comentarios