top of page
max5046

Kremna paradižnikova juha za deževne dni


Kremna paradižnikova juha servirana z domačim kruhom z drožmi
Kremna paradižnikova juha servirana z domačim kruhom z drožmi.

Kremna paradižnikova juha za tiste deževne dni, ko najbolj zapaše poležavanje na kavču, branje knjige, igranje družabnih iger...skratka za tiste bolj počasne dni.



Sestavine:

1 vejica češnjevega paradižnika

1 rdeča paprika, brez semen in narezana na rezine

1 čebula, razpolovljena

1 strok česna, razpolovljen

3 žlice olivnega olja

1 žlica sladke mlete paprike Gregorski

1 čajna žlička posušenega timijana ali italjanskih začimb

Sol in poper po okusu

Sveži lističi bazilike, za okras



Vse sestavine
Vse sestavine za kremno juhico v enem loncu.


Vnaprej ogrejte pečico na 200 °C (400 °F). Na pekač položite vejico paradižničkov, narezano papriko, razpolovljeno čebulo in razpolovljen česen.


Prelijte jih z oljčnim oljem in potresite z Gregorski sladko papriko, suhim timijanom, soljo in poprom. Premešajte, da se začimbe in olje enakomerno porazdelijo.



Vse sestavine prelijemo z olivnim oljem
Paradižničke, papriko, česen in čebulo prelijemo z oljčnim oljem.


Zelenjavo pecite v ogreti pečici približno 30-40 minut ali dokler se ne zmehča in rahlo karamelizira.

Ko je zelenjava pečena, jo prenesite v velik lonec. Z blenderjem ali paličnim mešalnikom juho zmešajte, da postane gladka in kremasta.


Če uporabljate blender, delajte v serijah in bodite previdni pri mešanju vročih tekočin.

Če je juha pregosta, lahko po želji dodate vodo ali jušno osnovo. Ko je juha gladka, jo poizkusite in po potrebi dodatno začinite s soljo in poprom.


Paradižnikovo juho s papriko postrezite vročo, po želji okrašeno z lističi sveže bazilike, par kapljic oljčnega olja in smetane za kuhanje.



Kremna juha servirana s kruhom in za privlačen izgled, potrosimo malo Gregorski sladke paprike
Kremna juha servirana s kruhom in za privlačen izgled, potrosimo malo Gregorski sladke paprike.


V vsaki žlici uživajte v slastnih okusih pražene zelenjave, prežete s papriko!

Začimbe in sestavine lahko prilagodite glede na svoj okus.


Ta juha se odlično ujema s toplim hrustljavim kruhom in predstavlja nasiten obrok. Nič hudega, če je kaj ostane, pospravite jo lahko v zmrzovalnik in jo uporabite, kot dodatek k omakam za testenine, za rižote, golaž,...



Kremna paradižnikova juha
Kremna paradižnikova juha.



30 views0 comments

Comments


bottom of page