top of page

Kremna bučna juha za hladne jesenske dni

max5046


Kremna bučna juha s sladko papriko.


Porcije: 4-6

Čas priprave: 15 minut

Čas kuhanja: 45 minut


Sestavine:

Na voljo je 1 srednje velika buča narezana na kocke.

1 srednje velika čebula, sesekljana

3 stroki česna, sesekljani

1 srednje velik korenček, narezan na koščke

4 skodelice zelenjavne juhe

1 skodelica kokosovega mleka (ali težke smetane za bogatejši okus)

2 žlici olivnega olja

1 žlica sladke paprike Gregorski

1/4 čajne žličke pekoče paprike Gregorski (neobvezno, prilagodite okusu)

1/2 čajne žličke mlete kumine

Sol in poper po okusu

Bučna semena za okras (po želji)


Navodila:

Bučo operite in narežite na kocke. Predgrejte pečico na 200 °C. Olupljeno in na kocke narezano bučo razporedite po pekaču, pokapajte z oljčnim oljem ter začinite s soljo in poprom. Pečemo 25-30 minut ali dokler se buča ne zmehča in karamelizira. Za enakomerno pečenje jo na polovici poti obrnite.


Zelenjavo prepražite:

V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja. Dodajte čebulo, korenček, in česen. Dušite 5 minut, da se zmehča.


Dodajte začimbe:

Vmešajte sladko papriko, kumino in po želji pekočo papriko. Kuhajte še minuto, da začimbe sprostijo svojo aromo.


Dodajte pečeno bučo:

Ko je buča pečena, jo dodajte v lonec z dušeno zelenjavo. Prilijte zelenjavno juho, zavrite in kuhajte približno 10 minut, da se okusi povežejo.



Zmešajte juho:

Juho odstavite z ognja. Juho zmešate s paličnim mešalnikom ali po delih zmešate v blenderju, dokler ne dobite željene gostote.


Dodajte kokosovo mleko (ali smetano):

Vmešajte kokosovo mleko ali smetano. Poskusite in prilagodite začimbe s soljo, poprom in dodatno pekočo papriko, če imate radi več vročine.


Dober tek!










 
 
 

Comments


bottom of page