
Kremna bučna juha s sladko papriko.
Porcije: 4-6
Čas priprave: 15 minut
Čas kuhanja: 45 minut
Sestavine:
Na voljo je 1 srednje velika buča narezana na kocke.
1 srednje velika čebula, sesekljana
3 stroki česna, sesekljani
1 srednje velik korenček, narezan na koščke
4 skodelice zelenjavne juhe
1 skodelica kokosovega mleka (ali težke smetane za bogatejši okus)
2 žlici olivnega olja
1 žlica sladke paprike Gregorski
1/4 čajne žličke pekoče paprike Gregorski (neobvezno, prilagodite okusu)
1/2 čajne žličke mlete kumine
Sol in poper po okusu
Bučna semena za okras (po želji)
Navodila:
Bučo operite in narežite na kocke. Predgrejte pečico na 200 °C. Olupljeno in na kocke narezano bučo razporedite po pekaču, pokapajte z oljčnim oljem ter začinite s soljo in poprom. Pečemo 25-30 minut ali dokler se buča ne zmehča in karamelizira. Za enakomerno pečenje jo na polovici poti obrnite.
Zelenjavo prepražite:
V velikem loncu na srednji temperaturi segrejte 1 žlico oljčnega olja. Dodajte čebulo, korenček, in česen. Dušite 5 minut, da se zmehča.
Dodajte začimbe:
Vmešajte sladko papriko, kumino in po želji pekočo papriko. Kuhajte še minuto, da začimbe sprostijo svojo aromo.
Dodajte pečeno bučo:
Ko je buča pečena, jo dodajte v lonec z dušeno zelenjavo. Prilijte zelenjavno juho, zavrite in kuhajte približno 10 minut, da se okusi povežejo.

Zmešajte juho:
Juho odstavite z ognja. Juho zmešate s paličnim mešalnikom ali po delih zmešate v blenderju, dokler ne dobite željene gostote.
Dodajte kokosovo mleko (ali smetano):
Vmešajte kokosovo mleko ali smetano. Poskusite in prilagodite začimbe s soljo, poprom in dodatno pekočo papriko, če imate radi več vročine.
Dober tek!
Comments