top of page

Kaj storiti z vsemi jajci po velikonočnih praznikih?

max5046


nadevana jajca na krožniku
Nadevana jajca z Gregorski papriko.

Sestavine

6 jajc

2 žlici zrnatega sira

čajna žlička oljčnega olja

1 žlica majoneze

1 žlica jabolčnega kisa ali tekočine kislih kumar

2 čajni žlički sladke paprike

1/2 čajne žličke pekoče paprike

sol - po okusu

poper - po okusu


Postopek

V večji lonec nalijte vodo, ko začne vreti, dodajte jajca sobne temperature. Če v vrelo vodo dodate jajca iz hladilnika, bodo ta počila. Jajca naj se kuhajo okoli 8 min, da postanejo trdo kuhana.


Kuhana jajca prestavite iz posode v posodo z ledeno vodo in jih tako ohladite, nato jih olupite. Jajca po dolžini prerežite na polovico in rumenjake previdno ločite od beljaka.



Postopek priprave mase za nadevana jajca
masa za nadevana jajca in beljaki.

Rumenjake nadevajte v ločeno skledo, ali v posodico od blenderja. Dodajte zrnat sir, žličko oljčnega olja, sol in poper po okusu, 2 čajni žlički sladke paprike v prahu, 1/2 čajne žličke pekoče paprike v prahu, 1 žlico majoneze, 1 žlico kisa.

Z blenderjem ali z vilicami vse skupaj spasirajte, da dobite gladko maso. Krema mora biti gosta in mazljiva, naj ne bo pretekoča. Ta krema oz nadev vam je lahko samo osnova. Pri nadevu ste lahko kreativni in dodajate sestavine po okusu. Lahko poljubno sestavite, tukaj imate proste roke. Lahko dodate na zelo majhne koščke narezano kislo kumaro, tuno, nasesekljano in popečeno slanino, gorčico, nasesekljan česen oz. karkoli vam ustreza.


nadevana jajca na krožniku
Nadevana jajca oz. velikonočna jajca malo drugače.


Maso lahko nadevate v vrečko z dekorirnim nastavkom ali pa jo nadevate na beljake kar z žlico in tako napolnite luknjo beljakov.


Nato vse skupaj poljubno okrasite, mi smo za to uporabili nasesekljano svežo baziliko, potresli smo poper, sladko papriko in semena črnega ter navadnega sezama.



nadevana jajca in gregorski paprika
Nadevana jajca poljubno okrasimo.

Gregorski premium paprika in velikonočna jajca
Vesele velikonočne praznike z Gregorski papriko.

 
 
 

留言


bottom of page