top of page
max5046

Kako narediti popoln paprikaš s premium papriko Gregorski: Recept za obvladovanje te klasične madžarske jedi s pridihom Bezdana.



Premium paprika flatlay kitchen counter cooking mediteranian dishes
Gregorski Paprika: kjer se tradicija sreča z okusom. Izboljšajte svoje jedi z našimi vrhunskimi okusi.

Kako narediti popoln paprikaš s premium papriko Gregorski: Recept za obvladovanje te klasične madžarske jedi s pridihom Bezdana:

Sestavine:

2 žlici masla

1 žlica oljčnega olja

500 g piščančjih prsi

2 rdeči čebuli

2 stroka česna

2-3 žlice sladke premium paprike Gregorski

0,5 žličke po želji lahko dodate tudi pekočo premium papriko Gregorski

4 sušeni paradižniki

1 rdeča paprika

500 ml kokošje jušne osnove (ali 500 ml vode in 1 kokošja kocka)

1 žlica moke

0, 5 dl smetane za kuhanje

sol

poper


Za vegansko različico - ne uporabite masla in namesto piščančjih prsi dodate mariniran in popečen tofu, ter uporabite vegansko smetano za kuhanje.








Postopek:

Rdeči papriki odstranimo pecelj in počistimo semena, ter jo narežemo na majhne koščke.

Čebuli in česenove stroke olupimo in jih fino sesekljamo.

Na fino sesekljamo tudi 4 sušene paradižnike.


Za mesno varianto narežemo 500 g piščančjih prsi na enakomerne koščke, ki jih posolimo in popopramo.


V večjo ponev vlijemo 1 žlico olja in dodamo 1-2 žlici masla na srednjem ognju grejemo dokler se maščoba dodobra segreje, in na njej popečemo piščančje meso.


Meso pražimo cca minutko na vsaki strani – pomembno je, da se površina mesa lepo obarva, saj nam to doda okus.

Meso stresemo na krožnik in v ponev dodamo čebulo, česen in nasesekljane sušene paradižnike, ogenj pa zmanjšamo.

Vse skupaj pražimo nekje 15 minut, da se zmehča in da čebula postkleni. Pazimo, da ob robovih ne prične rjaveti.

Potem dodamo 2-3 žlice - sladke paprike, po želji lahko dodamo tudi 0,5 žličke pekoče paprike.


Vse skupaj pomešamo, nato v ponev stresemo popečene koščke piščančanca.

Vse skupaj zalijemo s 500 ml piščančje jušne osnove, nato pa fino pomešamo in pokrijemo s pokrovko.

Paprikaš na srednjem ognju kuhamo približno 45 minut. Po 20 minutah vanj stresemo še koščke rdeče paprike.


V skodelici zmešamo 1 žlico moke z nekaj žlicami vode in dobljeno zmes primešamo v paprikaš, ter s tem ustavrimo kremnost naše omake.

Dolijemo 0,5 dl smetane za kuho in kuhamo dokler se ne zgosti. Ko je paprikaš kuhan, ga serviramo s poljubno prilogo. To je lahko pire krompir, testenine, riž,... Paprikaš je res ena izmed najbolj hvaležnih jedi.


Dober tek.




Comentários


bottom of page